Höstmöte och Sjöfartshuset
Bröder,
Äntligen förverkligades samvaron som fäderna till vårt gille tänkte sig när de slog fast att gillet skulle verka för gillbrödernas gemensamma trevnad. Sjöfartshuset på Skeppsbron blev vårt värdshus onsdagen den 24:e november och Bellman vår värd. Bellmankännaren och stormästaren i Par Bricole, Henrik Mickos, berättade och underhöll med Bellman som tema. Vi lät då, mätta och belåtna, servetterna falla till golvet, höll glasen på armlängds avstånd och kände oss inte bara goda utan kanske även ädla.
Klockan 18:30 samlades vi vid Gustaf III:s staty på Skeppsbron för att, efter traditionsenlig välkomstceremoni, gemensamt skrida mot Sjöfartshuset.
Vår meny var följande.
Förrätt:
Hummer, råstekt med bryntsmörhollandaise, saltbakade rödbetor, dragon, vinbär och fläderkapris. Ljummet surdegsbröd smaksatt med rapskaka från Österlen, egensyrat och kärnat smör, rostade rapsfrön och havssalt.
Huvudrätt:
Stekt renfilé med rensky, rostad grädde, toppmurklor, Nashipäron, tryffel och rödvinsbakad lök.
Dessert:
Råröda hjortron med Vahlronamjölkchoklad, havssalt, olivolja, gräddfilsglass, lönnsirap och feuilles de brick.
Stadgeenliga val av stolsbröder jämte suppleanter och två revisorer jämte en suppleant samt ekonomisk rapportering ägde rum i början av middagen.